Tiyatro Bölümü, uygulama ve kuramın birlikte çalışıldığı 4 yıllık bir programdır. Üniversite eğitiminin sadece mesleki eğitim değil, aynı zamanda sürdürülebilir bir dünyada bir arada yaşayacak insanların beraber yaşama ve üretme pratiklerinin canlandığı ve araştırıldığı bir süreç olduğuna dair inancımız, eğitim tarzımızı belirlemiştir. 

Eğitimimizin ilk dönemi, Kadir Has Üniversitesi’ne özgü ortak bir kültür oluşturan Çekirdek Program‘ın yoğunlukta olduğu derslerin yanında, temel oyunculuk ve hareket derslerinden oluşmaktadır. Sonrasındaki beş dönem boyunca öğrencilerimiz yoğun şekilde oyunculuk, ses, beden ve kuram dersleri alarak temel oyunculuk eğitimlerini tamamlarlar. Ses çalışmalarında temel yöntem olarak Linklater tekniği uygulanır. Oyunculukta Stanislavski metodu ve organik oyunculuk temel alınırken bunu desteklemek amacıyla Meisner ve Michael Chekhov teknikleri çalışılır. Dördüncü sınıf proje, bireysel üretim ve profesyonel hayata hazırlık dönemidir. Bu süreçte öğrenciler profesyonel sanatçılarla çalışarak bağımsız işler üretir ve grup projelerinde yer alırlar.

Bölümümüz tiyatronun kolektif bir üretim biçimi olduğu ilkesini benimser. Dolayısıyla öğrencilerimiz hazırlık sınıfından itibaren bölümde üretilen bütün projelerde, sahnede ve bölüm içi görevlerde çalışmak için teşvik edilir ve projelerin yaratım süreçlerine katkıda bulunur.