SAHNE KHAS, 2012 yılında Tiyatro Bölümü’nün sanat yönetiminde açılmış alternatif bir sahne olarak, öncelikle İstanbul’da gösteri sanatları alanında var olan mekân sıkıntısına bir çözüm önermeyi hedeflemektedir.

SAHNE KHAS, üniversite öğrencilerinin ürettiği projelerin sahneleneceği yenilikçi bir gösterim mekanıdır. Öte yandan üniversite bünyesinde açılmış bir mekân olarak, gösteri sanatları alanında ülkemizde ve yurtdışında üretilen araştırmacı ve deneysel çalışmaların seyirci ile buluşmasında önemli bir rol üstlenmeyi hedefler.

SAHNE KHAS, gösterimler dışında seçilen atölye çalışmaları, yuvarlak masa sunumları ve gösteri sanatları alanındaki her türlü çalışmaya ev sahipliği yapabilecek bir platform işlevindedir.

Sahnemiz, Kadir Has Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Tiyatro Bölümünün sanat yönetiminde ve üniversite dışından davet edilen bir danışma kurulunun kararları doğrultusunda seçilen çalışmaların sahnelendiği, gösterimin ihtiyaçları doğrultusunda tamamı modüler olarak değişebilen bir seyir ve araştırma mekanıdır.

SAHNE KHAS, kara kutu mantığı ile tasarlanmıştır ve teknik özellikleri aşağıdaki gibidir:

  • SAHNE’nin sabit bir oturma düzeni yoktur. Topluluklar, modüler yerleşim olanağı sayesinde gösterilerini, istedikleri oturma planıyla sergileyebilmektedirler. Sandalyeli oturma düzeni maksimum 130 kişiliktir.
  • Mekânın toplam alanı 14.5 metre genişliğe, 10 metre boya ve 4.9 metre tavan yüksekliğine sahiptir. Zemini ahşap kaplama, düz ve siyahtır.
  • SAHNE’nin 38 parça ışık ekipmanı bulunmaktadır (16 Adet 650W PC / 16 Adet 800W Profil/ 6 Adet LED-PAR).
  • Ses düzeni olarak, 24 kanallı mixer’iyle 4 hoparlörden seslenebilmektedir.